Exista trei mari categorii de asigurari de viata, pe care le putem intermedia pentru clientii nostri

Asigurarea de viata – exclusiv protectie

Asigurarea de viata acopera riscurile de deces din orice cauza, incluzand aici pe langa accidente si situatiile de imbolnaviri grave. Asigurarea de viata nu acopera si tratamentele medicale (acestea sunt asigurate prin politele de sanatate), dar la unele produse se pot atasa si alte clauze suplimentare care sa ofere anumite compensatii/despagubiri si in caz de imbolnavire, spitalizare etc.

Asigurarea de viata – protectie si economisire

Avantajul unui astfel de produs consta in faptul ca iti vei recupera banii la finalul contractului, cu un anumit randament si ai beneficiat de protectie pe toata perioada de contract. De regula aceste asigurari se incheie pe perioade mai lungi, pana la 25 de ani. Tot o forma a acestei categorii de asigurari de viata o reprezinta si politele destinate copiilor, in baza carora parintii economisesc, pentru copiii lor dar ii si protejeaza din punct de vedere financiar.

Asigurari de viata cu componenta investitionala

Este foarte similara cu cea de mai sus, doar ca banii nu sunt plasati in instrumente de economisire (titluri de stat sau depozite bancare) ci in instrumente investitionale: actiuni, obligatiuni, plasamente valutare etc. De obicei clientul isi poate alege un profil de risc al investitiilor, iar compania de asigurari va plasa banii in instrumente care sa respecte acel mix.  Acestea sunt si ele contracte pe termen lung.