ASIGURARE SANATATE

Sistemul privat de sanatate ne ofera o accesibilitate mult mai mare la medici specialisti si aparatura de inalta calitate, unul din marile avantaje fiind timpul economisit prin durata de asteptare scazuta in comparatie cu serviciile medicale publice care sunt intotdeauna aglomerate.


Clinicile private ofera de regula doua posibilitati de plata, doua planuri:

  • abonamentele, pentru serviciile medicale ale unei clinici private anume, acoperind anumite consultatii si tratamente depinzand de planul ales, functionand in principiu ca orice abonament.
  • asigurari private de sanatate, prin cooperarea acestora cu societati de asigurari, astfel asiguratul va avea acces nu la una ci la o retea de clinici si spitale private din intreaga tara si uneori chiar din strainatate. Aceste polite vor acoperi o gama mai larga de servicii si acest plan functioneaza ca o asigurare obisnuita, in urma platii primelor, asiguratorul va despagubi cheltuielile efectuate in urma riscurilor inscrise in polita.

 

Asigurarea de sanatate este mai avantajoasa in privinta acoperiri teritoriale, asiguratul avand acces la servicii medicale nu doar in orasul de resedinta ci si in alte zone ale tarii, iar in ceea ce priveste tratamente de specialitate acestea se pot efectua si in strainatate daca este cazul. Ca dezavantaj am putea considera faptul ca aceasta asigurare nu acopera tratamentele la afectiuni existente anterior incheierii contractului. Astfel asiguratorul cere o consultatie medicala completa a persoanei asigurate in urma careia se vor stabili ca exceptii boli cronice existente. Aceste consultatii precedand semnarii contractului sunt decontate de societatea de asigurari.

Suma asigurata poate fi sub forma unei sume fixe forfetare (reprezentand o indemnizatie pe zi de spitalizare sau o suma fixa in cazul interventiilor chirurgicale) sau sub forma unor indemnizatii pentru servicii de spitalizare private si tratament medical sau chirurgical.

Prima de asigurare va depinde in mare masura de sexul asiguratului, ocupatia acestuia (avand in vedere riscurile profesionale) si starea sanatatii asiguratului la incheierea politei.

Costuri acoperite de asigurarea de sanatate:

  • spitalizarea
  • tratamentul la domiciliu dupa externare
  • indemnizatia pentru maternitate
  • consultatii la medic generalist
  • consultatii, diagnosticare si alte taxe platite la medici specialisti (inclusiv taxe platite pentru analize medicale, radiografii, ecografii,etc...)
  • interventii chirurgicale
  • servicii de ambulanta
  • decesul ca urmare a unor boli sau accidente asigurate