uniqa asigurari achita fara constatare daunele mai mici de 1.000 lei

UNIQA Asigurari a anuntat ca a simplificat procesul de solutionare a daunelor. Astfel, compania a implementat, incepand cu aceasta luna, o noua metoda de instrumentare a daunelor pentru asigurarile de locuinte si politeleCASCO detinute de persoanele fizice.

Daca valoarea estimata a unei daune nu depaseste 1.000 lei despagubirea va fi acordata fara efectuarea unei constatari si fara a solicita clientului documente. In cazul in care valoarea estimata a daunei se situeaza intre 1.000 si 2.000 lei, pentru despagubire va fi necesar un minim de documente solicitate clientului in format electronic, cel mai adesea fotografii ale daunei respective. Prin noul flux de lucru timpul de solutionare a daunelor se reduce semnificativ, iar plata se efectueaza in maxim 2 zile lucratoare de la acceptarea sumei de catre client.

Acest mod simplificat de instrumentare si lichidare rapida a daunelor se aplica pentru primul eveniment avizat intr-un an de asigurare.


"Dorim ca serviciile UNIQA in Romania sa se ridice la standardele de calitate ale UNIQA Insurance Group si sa fie cartea noastra de vizita in fata clientului. Este evident ca activitatea legata de solutionarea daunelor are un rol foarte important si reprezinta momentul in care un produs intangibil, cum este polita de asigurare, isi arata adevarata valoare. De aceea, acordam o atentie deosebita pentru eficientizarea si perfectionarea acestui capitol si ne bucuram de rezultatele pe care deja le observam, in luna septembrie avand cel mai mic numar de petitii in comparatie cu principalii nostri competitori", a declarat Franz WEILER, CEO, UNIQA Asigurari.

In momentul unei daune, clientii pot contacta Call-Center-ul UNIQA la numarul de telefon 0374.400.400 sau prin e-mail la adresa [email protected] pentru a aviza dauna si pentru a oferi consultantilor mai multe informatii despre evenimentul intamplat. 

UNIQA Insurance Group, cu sediul central in Austria, opereaza pe piata romaneasca din 2008, oferind toate formele de asigurari de bunuri, de raspundere si de persoane. In 2010, UNIQA a inceput operatiunile pe piata asigurarilor de viata, lansand compania UNIQA Asigurari de viata, cu produse de asigurare de viata mixte, la termen si de grup

Primele nete raportate de cele doua companii detinute in Romania de grupul austriac UNIQA, UNIQA Asigurari si UNIQA Asigurari de Viata, s-au cifrat anul trecut la 58,08 milioane de euro, in scadere cu aproape 20% fata de totalul din 2013, de 71,82 milioane de euro, conform raportului pe 2014 publicat de grupul austriac. Rezultatul financiar a fost unul negativ, asiguratorul inregistrand o pierdere de 35,5 milioane euro, de peste doua ori mai mare decat cea din 2013 (-15,97 milioane euro).


Sursa Stire: 1asig.ro