un singur asigurńâtor ňči-a fńâcut loc Ńżn top 100 cele mai valoroase companii din romŃónia

Industria de asigur─âri este slab reprezentat─â în clasamentul celor mai valoroase 100 de companii locale, având în vedere c─â, la fel ca ┼či la edi┼úia precedent─â, numai un juc─âtor, Allianz-┼óiriac, a reu┼čit s─â intre în topul din acest an realizat de ZF în colaborare cu casa de investi┼úii Capital Partners.

Valoarea Allianz-┼óiriac a fost stabilit─â pe baza indicatorilor companiei de la finalul anului trecut. Primele subscrise de Allianz au crescut cu 7% fa┼ú─â de anul anterior pân─â la valoarea de 120 milioane de euro.

Afacerile au fost trase în sus de vânz─ârile mai mari cu dou─â cifre în cazul poli┼úelor de via┼ú─â ┼či nonauto. Totu┼či, poli┼úele de asigur─âri generale r─âmân dominante în portofoliul companiei, cu o pondere de circa 90% din afacerile totale.

Ritmul de cre┼čtere a Allianz s-a men┼úinut ┼či în primele nou─â luni ale anului, primele sub­scrise ajungând la 776 milioane de lei la final de septembrie. Cea mai mare cre┼čtere, 12%, a fost înregistrat─â pe segmentul poli┼úelor property, unde afacerile au ajuns la 212 milioane de lei. Vânz─ârile de poli┼úe auto r─âmân îns─â principalul contributor la formarea businessului Allianz-┼óiriac, acestea reprezentând mai mult de dou─â treimi din subscrieri.

În timp ce asigur─ârile nu se pot „l─âuda“ cu multe companii în top 100 valoroase, sectorul bancar are nou─â reprezentan┼úi. De altfel, sectorul bancar este marele câ┼čtig─âtor al clasamentul realizat de ZF în acest an, dup─â ce valoarea institu┼úiilor de credit de top a crescut în medie cu 60% în ultimul an, la 8 mld. euro, indice de cre┼čtere care nu a mai fost atins de nicio alt─â industrie prezent─â în clasament.

 
În top zece al celor mai valoroase businessuri din România se afl─â ┼či dou─â b─ânci, a c─âror valoare s-a apreciat cu 52%, respectiv 74% în clasamentul din acest an. La edi┼úia precedent─â, doar BRD a prins un loc între cele mai valoroase zece afaceri din economia local─â.

Top 100 cele mai valoroase companii din România se afl─â la edi┼úia a zecea ┼či este realizat de ZF împreun─â cu casa de investi┼úii Capital Partners pornind de la indicatorii financiari raporta┼úi de companii ┼či b─ânci pentru anul 2014 ┼či capitalizarea bursier─â în octombrie 2015 pentru companiile cotate. Cine sunt ┼či cum arat─â indicatorii lor financiari în ultimul an, afla┼úi doar din a zecea edi┼úie a topului 100 cele mai valoroase companii din România.


Sursa Stire: WWW.ZF.RO