omniasig vig indeplineste cerintele de solvabilitate conform rezultatelor bsr

OMNIASIG VIG indeplineste cerintele de solvabilitate conform rezultatelor BSR

Conform rezultatelor raportului exercitiului Balance Sheet Review-BSR publicat in cursul saptamanii trecute de catre Autoritatea de Supraveghere Financiara, OMNIASIG Vienna Insurance Group indeplineste atat cerintele de solvabilitate conform cadrului legislativ curent, cat si al celui viitor - regimul Solvabilitate II - care va intra in vigoare incepand cu 1 ianuarie 2016.

In ceea ce priveste scenariile specifice de asigurare testate in cadrul acestui exercitiu, precizam ca acestea nu evalueaza efectele producerii catastrofelor naturale in mod individual - cutremur, respectiv inundatii - ci sunt scenarii combinate care includ si alte tipuri de ipoteze (de exemplu intrarea in incapacitate de plata a reasiguratorilor, cresterea diverselor costuri asociate daunelor).

Compania OMNIASIG este protejata printr-un program de reasigurare complex, cu o limita totala care este superioara daunei maxime care ar rezulta in urma producerii unui eveniment extrem de catastrofa naturala. Acest contract este inclus in programul de reasigurare conceput de Vienna Insurance Group pentru toate companiile din grup si care, pentru evaluarea expunerii, utilizeaza cele mai avansate modele de simulare disponibile pe plan international. Conform modalitatii in care este conceputa aceasta protectie, reasiguratorul contractului de reasigurare incheiat de OMNIASIG este VIG Re (rating A+/stabil acordat de Standard & Poor's), insa cea mai mare parte a riscurilor preluate sunt mai departe transferate pietei externe de reasigurare prin contracte de retrocesiune, cu parteneri (reasiguratori) atent selectionati, conform politicii de securitate foarte stricte adoptate la nivel de grup.

In cazul Omniasig, riscurile de cutremur sau inundatie nu indica vulnerabilitati potentiale, conform raportului publicat, raportul evaluatorului extern chiar subliniind faptul ca Omniasig VIG are expunere neta redusa la riscurile de catastrofa naturala tocmai datorita protectiei ' aproape integrale ' prin reasigurare. Expunerea ramasa in retinerea Omniasig comparata cu expunerea initiala care decurge din politele de asigurare incheiate demonstreaza, de asemenea, eficienta programului de reasigurare.

In acest context, consideram ca scenariul de intrare in incapacitate de plata a reasiguratorilor - ca parte componenta a scenariilor specifice de asigurare testate ¬ este unul extrem, cu probabilitate de realizare extrem de redusa, iar rezultatele testului de stres trebuie interpretate in acesti parametri.

Omniasig este membra a grupului Vienna Insurance Group, unul dintre liderii pietei de asigurari din Europa Centrala si de Est, grup ce are rating-ul A+ cu perspective stabile acordat de Standard & Poor's.

Omniasig Vienna Insurance Group detine un program complex de reasigurare care acopera toate portofoliile importante subscrise si permite transferul riscurilor catre pietele internationale specializate, contribuind la intarirea stabilitatii financiare a companiei. Dintre companiile situate in topul mondial al reasiguratorilor care participa la contractele de reasigurare ale Omniasig VIG enumeram: Gen Re (rating AA+ Standard&Poor's), Hannover Re (rating AA- Standard&Poor's), Partner Re (rating A+ Standard&Poor's), Sindicate Lloyd's (rating A+ Standard&Poor's), VIG Re (rating A+ Standard&Poor's), SCOR (rating A Standard&Poor's), Everest Re (rating A+ Standard&Poor's), Mapfre Re (rating A Standard&Poor's), Endurance (rating A Standard&Poor's).


Sursa Stire: 1asig