negriň│oiu: am aprobat modificarea normei rca, tarifele urmŃónd sńâ fie corelate cu daunalitatea

ASF a aprobat modificarea normei privind RCA, astfel c─â asigur─âtorii vor fi obliga┼úi s─â coreleze evolu┼úia tarifelor RCA cu nivelul daunalit─â┼úii pentru fiecare segment de asigura┼úi, iar pentru vehiculele care nu pot circula în str─âin─âtate din cauze tehnice nu vor mai încheia ┼či poli┼úe Carte Verde.
 

"Am aprobat ast─âzi (miercuri - n.r.) în Consiliul ASF amendamentele la Norma 23, avem clauza cu privire la corelarea primelor ┼či major─ârilor de prime cu daunalitatea", a declarat pre┼čedintele ASF, Mi┼ču Negri┼úoiu, într-o întâlnire cu jurnali┼čtii.

Totodat─â, norma modificat─â prevede c─â asiguratorii vor emite doar poli┼úa RCA, f─âr─â Carte Verde, pentru vehiculele care nu pot circula în afara României, din cauza limit─ârilor tehnice. În aceast─â categorie se pot încadra mijloacele de transport în comun sau tractoarele cu regim special de înmatriculare.

"Nu ne-am referit expres la transportatori aici, sunt toate vehiculele care nu pot circula în str─âin─âtate, pe fondul limit─ârilor tehnice", a precizat Negri┼úoiu.

Norma va intra în vigoare la data public─ârii în Monitorul Oficial.

Uniunea Na┼úional─â a Societ─â┼úilor de Asigurare ┼či Reasigurare din România (UNSAR) apreicaz─â c─â modificarea normelor pentru a obliga asigur─âtorii s─â coreleze evolu┼úia nivelului tarifelor RCA cu nivelul daunalit─â┼úii pentru fiecare segment de asigura┼úi contravine Constitu┼úiei.

Totodat─â, organiza┼úia consider─â c─â schimb─ârile pot determina ┼či continuarea sc─âderii num─ârului de asigur─âtori prezen┼úi pe pia┼úa RCA, potrivit unei scrisori pe care UNSAR a transmis-o recent c─âtre ASF


Sursa Stire: ZIARUL FINANCIAR