injectii de capital de 9 mil. euro in asigurari in iulie. francezii de la axa si nemtii de la gothaer au trimis bani noi la bucuresti

Două companii de asigurări, respectiv AXA Asigurări şi Gothaer Asigurări, au primit luna trecută injecţii de capital de circa 9 milioane de euro, echivalentul a 39 milioane de lei, potrivit statisticilor de la Registrul Comerţului.
 
Cei mai mulţi bani, 5,3 milioane de euro, au fost vărsaţi de acţionarii AXA. Majorarea de capital la AXA vine la scurt timp de la anunţul privind preluarea companiei de către Vienna Insurance Group (VIG).
 
Practic, prin majorarea de capital, AXA plăteşte VIG pentru preluare. Infuzia de capital de peste 5 milioane de euro efectuată de francezi ar urma să acopere riscurile generate de posibile încheieri anticipate de poliţe ale clienţilor AXA în România. Majorarea de capital la AXA este aproximativ egală cu valoarea primelor brute subscrise anul trecut pe piaţa locală. După această operaţiune capitalul social al AXA ajunge la peste 95 milioane de lei (20 mil. euro).
 
 

 

 

 


Sursa Stire: ZIARUL FINANCIAR