doar 1,6 milioane de locuinte din cele 8,5 milioane au asigurare obligatorie pad

 

Numărul polițelor active de asigurare obligatorie a locuinței (PAD) a crescut anul trecut cu 99.625, la 1.590.954, astfel că, la finalul lunii decembrie, 18,7% dintre cele 8,5 milioane de locuințe din România aveau asigurare obligatorie, conform statisticilor Pool-ului de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID), societatea care emite acest tip de asigurări, citate de Agerpres.

La finalul anului 2014, erau active 1.491.329 polițe PAD.

Potrivit PAID, 74,4% dintre polițele active la nivel național erau încheiate în mediul urban și 25,6% în mediul rural, iar, în funcție de tipul de locuință, 90,8% din polițele PAD au vizat locuințe de tip A (cele cu structura de rezistență din beton armat, metal sau lemn, cu pereții exterior din piatră, cărămidă arsă sau materiale supuse unui tratament termic sau chimic) și 9,2% locuințe de tip B (cele cu pereții exterior din cărămidă nearsă sau material nesupus unui tratament termic sau chimic).

Pe regiuni, cele mai multe polițe active sunt în București și Muntenia, cu câte 19% din total, Transilvania, cu 18%, iar cele mai puține — în Maramureș (2% din totalul polițelor), Bucovina (3%) și Crișana (4%).

PAID emite asigurările obligatorii pentru locuințe din iulie 2010. Obiectivul principal al PAID este cuprinderea în asigurare pentru cele trei riscuri de catastrofă naturală — cutremure, inundații și alunecări de teren — a tuturor locuințelor din România.

Polițele de asigurare obligatorie a locuințelor (PAD) costă 20 de euro în cazul locuințelor tip A (suma maximă asigurată 20.000 euro) și 10 euro în cazul locuințelor tip B (suma asigurată fiind de 10.000 euro).


Sursa Stire: BANCHERUL