de la un miliard de lei la un miliard de euro. fostul sef al allianz-tiriac remi vrignaud, cu origini romanesti, va prelua conducerea allianz austria

Remi Vrignaud (40 de ani), austriacul care a condus din poziţia de director general Allianz-Ţiriac între 2012 şi 2016, va prelua de la 25 august funcţia de director general al operaţiunilor Allianz din Austria, potrivit informaţilor publicate pe site-ul companiei.

Remi Vrignaud a plecat din poziţia de director general al Allianz-Ţiriac la finalul lunii august 2016 pentru a prelua coordonarea cancelariei lui Oliver Batte, directorul general al grupului Allianz. Noul şef al Allianz Austria are origini româneşti, mama sa fiind româncă.

În Austria Remi Vrignaud va fi responsabil de afaceri anuale de un miliard de euro doar pe segmentul asigurărilor generale la care se mai adaugă alte 400 de milioane de euro pe segmentul asigurărilor de viaţă. Spre comparaţie, în România afacerile totale ale Allianz (asigurări de viaţă şi generale) cumulează aproximativ un miliard de lei anual.


Sursa Stire: ZIARUL FINANCIAR