conducerea allianz �iriac asigur�ri, preluat� de virgil �oncutean, �n locul lui remi vrignaud

Conducerea Allianz-Ţiriac Asigurări va fi preluată la 1 septembrie de Virgil Şoncutean, director executiv Vânzări şi Distribuţie şi director general adjunct al asigurătorului în acest moment, după ce actualul director general, Remi Vrignaud, a fost nominalizat să coordoneze cancelaria CEO Allianz.
 

”Rémi Vrignaud, actualmente Director General al Allianz-Ţiriac Asigurări, se va alătura echipei CEO-ului Allianz Group, fiindu-i oferită oportunitatea de a coordona activităţile Cancelariei lui Oliver Bäte, începând cu data de 1 septembrie. În consecinţă, la sfârşitul lunii august, el urmează să îşi încheie mandatul în România, după exact patru ani în care a coordonat activităţile Allianz-Ţiriac”, a anunţat marţi compania.

În urma acestei decizii, Consiliul de Administraţie al Allianz-Ţiriac Asigurări l-a nominalizat pe Virgil Şoncutean drept succesor al lui Remi Vrignaud, preluarea funcţiei de CEO la 1 septembrie fiind subiect al obţinerii avizelor necesare de la autoritatea de supraveghere (ASF), conform legislaţiei în vigoare.

“Allianz-Ţiriac este, cu adevărat, o companie valoroasă. O demonstrează evoluţia pe care a avut-o pe întreg parcursul existenţei sale, din 1994 şi până în prezent. Mă bucur că am avut şi am ocazia să lucrez aici, că am avut şansa să contribui la performanţele remarcabile obţinute pe o piaţă aflată în plină tranziţie şi într-un context dificil. Fiecare zi a adus, pentru mine, o nouă provocare. Lună după lună, an după an, echipa Allianz-Ţiriac a reuşit să transforme majoritatea provocărilor în oportunităţi fructificate. Sunt oameni de mare calitate aici, foarte buni profesionişti. Iar acest lucru însemnă că Allianz-Ţiriac va continua să evolueze, să se dezvolte sustenabil, să-şi îmbunătăţească performanţele pe termen lung.”, a declarat Rémi Vrignaud.

În următoarele luni, până la data de 31 august inclusiv, Remi Vrignaud va continua să-şi exercite atribuţiile de conducere a activităţilor Allianz-Ţiriac, conform mandatului de CEO, în paralel urmând a fi asigurată o tranziţie a responsabilităţilor specifice funcţiei de Director General.

Allianz-Ţiriac Asigurări a realizat anul trecut venituri, din prime brute subscrise, de peste un milliard de lei (1,062 mld. Lei), în creştere cu peste 7% faţă de 2014.


Sursa Stire: ZIARUL FINANCIAR