cele mai mari daune platite de omniasig in anul 2014

Cea mai mare dauna platita de OMNIASIG in 2014 s-a ridicat la 8,24 milioane lei


Cea mai mare dauna achitata de OMNIASIG VIG in 2014 a fost inregistrata pe segmentul asigurarilor de tip property, ca urmare a unui incendiu produs la un depozit. Daunele RCA au fost insa cele care au urmat in topul despagubirilor platite de asigurator anul trecut, cu valori ce au depasit in doua randuri pragul de 2 milioane de lei. 

Conform cifrelor centralizate de Autoritatea de Supraveghere Financiara, OMNIASIG a fost compania cu cel mai mare volum de despagubiri platite in 2014, de 667,78 milioane de lei, echivalentul a peste 16% din totaluldaunelor achitate anul trecut in piata romaneasca de profil.

Cele mai mari despagubiri platite de OMNIASIG in 2014 pe clasele Property, RCA, Casco si locuinte le ragasiti in cele ce urmeaza:
 

\"\"


Pe segmentul asigurarilor de tip Property, cea mai mare despagubire platita de OMNIASIG in 2014 a fost de 8,24 milioane lei, achitata urmare a unui incendiu produs la un depozit.

Urmeaza o despagubire in valoare de 1,42 milioane lei pentru prabusirea partiala a acoperisului unui depozit de marfa, ca urmare a unei furtuni de zapada. Pe al treilea loc in top se afla avarierea unui utilaj de forare, ce a fost despagubita cu 1,31 milioane lei. 

Cauzele cele mai frecvente care au provocat daune pe segmentul asigurarilor Property au fost: fenomenele atmosferice, avariile la utilaje, apa de conducta si incendiul.
 

\"\"


Asigurarile de Raspundere Civila Obligatorie (RCA) reprezinta categoria cu urmatoarea cea mai mare despagubire platita in 2014 - 2,37 milioane lei, reprezentand vatamari corporale achitate ca urmare a faptului ca autoturismul vinovat a intrat pe contrasens, ciocnindu-se cu alte 2 vehicule. In urma accidentului, a rezultat decesul soferului vinovat si ranirea grava a celorlalti doi soferi.

Topul este continuat de o despagubire in valoare de 2,04 milioane lei, reprezentand vatamari corporale platite in cazul unui accident rutier produs de un autoturism care a intrat neregulamentar in intersectie, lovind un alt autovehicul, eveniment din care a rezultat decesul soferului pagubit si ranirea grava a sotiei acestuia.

Pe al treilea loc in top se situeaza o despagubire in valoare de 1,89 milioane lei, achitata pentru decesul soferilor si a unui pasager, implicati intr-un accident. 

Cele mai mari despagubiri platite in baza politelor RCA sunt reprezentate de daunele morale si vatamarile corporale. 

In cursul anului 2014 a fost finalizat procesul de despagubire in cazul tragicului accident rutier produs in Muntenegru, in data de 23 iunie 2013. Suma totala a despagubirilor platite pentru acest eveniment se ridica la peste 4,5 milioane euro. Autocarul implicat in accident era asigurat de catre OMNIASIG Vienna Insurance Group, printr-o polita de raspundere civila auto obligatorie (RCA) si o polita de asigurare facultativa CASCO.
 

\"\"


Pe linia asigurarilor CASCO, cea mai mare despagubire platita anul trecut a fost in valoare de 410.152 lei si reprezinta o dauna totala survenita in urma unei derapari urmate de un impact violent cu un copac de pe marginea drumului. Pe locul doi se afla o despagubire de 294.120 lei pentru furtul unui autoturism. Topul este continuat de o despagubire in valoare de 276.724 lei, platita pentru un autoturism incendiat in parcare. 
 

\"\"


In cazul asigurarilor de locuinte, cea mai mare despagubire a fost in valoare de 492.943 lei, platita pentru avariile produse de un incendiu la mansarda unui imobil din Bucuresti. Pe locul doi se claseaza o despagubire de 388.515 lei, achitata pentru inundarea unei gospodarii din judetul Valcea, provocata de iesirea unui rau din matca. Urmeaza o dauna in valoare de 240.648 lei, platita pentru avariile provocate locuintei asigurate de catre un incendiu izbucnit la o casa alaturata. 

Cauzele cele mai frecvente care au provocat daune pe segmentul asigurarilor de locuinte au fost: apa conducta, fenomenele atmosferice si greutatea stratului de zapada, incendiul si explozia.

OMNIASIG mai mentioneaza ca dispune de un capital social in valoare de 439,64 milioane de lei, marja de solvabilitate disponibila este de 240,89 milioane de lei (marja de solvabilitate minima impusa de lege este de 138,45 milioane de lei), gradul de solvabilitate este de 174% si coeficientul de lichiditate de 1,62.