cate pagube a generat astra asigurari

Până acum, instanța a amânat de trei ori pronunțarea falimentului Astra Asigurări, ultimul termen la tribunalul fiind pe 9 noiembrie

Zeci de mii de dosare de daună ce ar fi trebuit plătite de Astra au fost deschise, dar achitarea acestora întârzie. Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA) poate plăti daunele de abia după ce există o decizie definitivă în instanță. Între timp, lista cu păgubiții, fie aceștia șoferi accidentați de cei care au polițe încheiate la Astra sau doar asigurați care vor banii înapoi, este actualizată la câteva zile de FGA.

Când ar putea fi pronunțat falimentul

Avocatul Gheorghe Piperea este de părere că de abia în prima jumătate a anului viitor s-ar putea pronunța falimentul. Mai ales că cererea de deschidere a falimentului, din partea Autorității de Supraveghere Financiară, a fost contestată în instanță. Cei care suferă accidente și au de recuperat pagube de la Astra, trebuie să urmeze câțiva pași pentru a primi banii. Mai întâi, trebuie completată o cerere-tip „Cererea de deschidere a dosarului de daună”. Imediat trebuie contactat Fondul de Garantare a Asiguraților, care va comunica unde anume trebuie constatate pagubele, constatarea fiind gratuită. Pentru a se primi despăgubirile este însă nevoie ca falimentul Astra să fie pronunțat în instanță.