carpatica asig anunta semnarea unui memorandum exclusiv de achizitie cu investitor strategic

CARPATICA Asig, companie aflata in proces de redresare financiara, a anuntat, pe 21 decembrie 2O15, ca a semnat "un memorandum de intelegere cu clauza de exclusivitate cu un investitor european", iar calendarul tranzactiei il va pune la dispozitia ASF.

Conform comunicatului CARPATICA Asig, investitorul are "o vasta experienta in domeniul asigurarilor".

Actionarii CARPATICA Asig sunt companiile ATLASSIB Sibiu, cu un pachet de 92,77% si TRANSCAR Sibiu, cu o detinere de 6,64%. Un pachet de 0,59% din actiunile companiei sunt detinute de persoane fizice.

CARPATICA Asig si-a inceput activitatea in 1996, cu capital integral privat, sub denumirea ASA Asigurari Atlassib. Compania si-a schimbat denumirea in CARPATICA Asig, in anul 2004. Parte a grupului financiar CARPATICA, compania are la nivel national peste 60 de unitati, colaboreaza cu peste peste 5.000 de intermediari si practica doar asigurari generale (non-viata).

Compania a intrat in proces de redresare financiara in luna mai 2014. Conform societatii, termenul pentru restabilirea situatiei financiare este 31 decembrie 2015.

Potrivit planului de redresare agreat si aprobat de Autoritatea de Supraveghere Financiara, CARPATICA Asig trebuie sa atraga noi resurse financiare si sa isi reduca cheltuielile de achizitie si administrare. La finele lunii august 2015, CARPATICA Asig si‐a majorat capitalul cu 2,5 milioane lei, la 24,3 milioane lei.


Sursa Stire: 1asig.ro