asigurńârile uniqa Ńżn romania, cea mai mare crestere la nivel de grup: plus 30% in s1

Grupul austriac Uniqa prezent în România prin dou─â companii, una de asigur─âri generale ┼či una de via┼ú─â, a vândut în perioada ianuarie-iunie poli┼úe în valoare total─â de 52,5 milioane de euro (237 mil. lei), în cre┼čtere cu 30% fa┼ú─â de prima jum─âtate a anului trecut, arat─â un raport publicat la Viena. Cu un asemenea avans semestrial România se pozi┼úioneaz─â pe primul loc în cadrul grupului, fiind urmat─â la o distan┼ú─â considerabil─â de Bosnia-Her┼úegovina cu o cre┼čtere de 17%. De altfel, cele dou─â ┼ú─âri la care se adaug─â ┼či Elve┼úia sunt singurele  în care businessul austriecilor a crescut cu dou─â cifre. Uniqa activeaz─â în 19 ┼ú─âri din Europa.
 
De┼či în cre┼čtere, businessul Uniqa în România este înc─â la jum─âtate fa┼ú─â de cel din Polonia sau Cehia, îns─â la dimensiuni apropiate cu cel din Ungaria. Businessul din Ungaria este îns─â în declin.
 
În România, în fiecare lun─â, Uniqa Asigur─âri (compania de asigur─âri generale) ┼či Uniqa Asigur─âri de Via┼ú─â au vândut clien┼úilor persoane fizice ┼či companii poli┼úe de 9 milioane de euro.

Sursa Stire: ZIARUL FINANCIAR