vei primi banii mai repede in caz de accident: constatarea daunelor se va face in maxim 5 zile lucratoare

Companiile de asigurări vor fi nevoite să constate daunele în maxim 5 zile lucrătoare de la notificare, pentru ca păgubiţii să-şi primească mai repede banii pentru repararea maşinilor.

Procesul de soluţionare a daunelor pentru accidente este în prezent unul greoi şi birocratic, iar întârzierea cu care companiile de asigurări despăgubesc şoferii este cauzată în primul rând de legislaţia ambiguă.

De altfel, în legislaţia actuală nu este precizat clar termenul în care trebuie realizată constarea daunelor. Cu toate acestea, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a anunţat în această săptămână că a introdus o nouă prevedere în normele pentru asigurările RCA, iar schimbarea va avea un efect pozitiv: compania de asigurări va fi obligată să constate daunele în cel mult 5 zile lucrătoare de la notificarea depusă de persoană păgubită.

"La articolul 39 se introduce o nouă prevedere, potrivit căreia asiguratorul are obligaţia de a efectua constatarea pagubelor în termen de maximum 5 zile lucrătoare de la notificarea asiguratorului de către persoana păgubită", precizează ASF într-un comunicat de presă.


Sursa Stire: AUTOMARKET