asigurare impotriva criminalitatii cibernetice

Unul dintre fostii secretari americani pentru Securitate Interna a propus o asigurare impotriva criminalitatii cibernetice. In sustinerea acestui demers, acesta a colaborat cu sindicatele LLOYD’s of London, cea mai veche piata de asigurari din lume.

Aceasta asigurare este destinata companiilor cu capital de pana la 500 de milioane de dolari. Compania RIDGE Insurance Solutions a anuntat ca aproximativ 80% din societatile americane se inscriu in acest plafon.

Conform unor date de la Centrul pentru Studii Strategice si Internationale, circa 3.000 de companii americane au fost afectate, in anul 2013, de atacurile informatice, iar costul criminalitatii cibernetice la nivelul economiei globale insumeaza peste 445 miliarde dolari anual.

Politele sunt subscrise de cinci sindicate LLOYD’s: BRIT, AEGIS London, NOVAE, BARBICAN Insurance Group si ACE. De asemenea, GUY Carpenter, o subsidiara a MARSH & McLENNAN, va activa ca broker.

Conform GUY Carpenter, atacurile cibernetice sunt privite, in prezent, drept una dintre cele mai serioase amenintari din punct de vedere economic si al securitatii nationale. Totusi, companiile au dificultati in a-si alege nivelul optim de acoperire si nu pot sti foarte clar care este gradul lor actual de protectie impotriva acestui risc.

Cu toate acestea, desi piata de asigurari permite companiilor sa gestioneze costurile provocate de atacurile cibernetice, care sunt in crestere constanta in ultimul deceniu, aceasta ramane doar o nisa, noteaza Financial Times.


Sursa Stire: asig.ro