asf nu vrea ca kpmg sa faca constatarea si instrumentarea dosarelor de dauna ale astra asigurari

Informarea ASF vine la câteva zile după ce Fondul de Garantare a anunţat că nu va mai putea face constatări de daună pentru a nu încalca decizia luată de Tribunalul Bucureşti la înce­putul lunii decembrie 2015, de­cizie care confirma starea de faliment la Astra Asi­gurări.

Până în prezent Fon­dul de Garantare a Asigu­ra­ţilor a strâns cir­ca 21.000 de cereri de plată de la păgubiţii Astra şi aproape 10.000 de cereri de deschidere de noi dosare de daună.

Potrivit informaţiilor KPMG, portofoliul Astra numără în prezent aproape 400.000 de poliţe în vigoare.

Astra se numără printre cei mai mari asigurători locali, cu o cotă de piaţă de 10% şi subscrieri de circa 800 milioane de lei pe an.

La retragerea autori­za­ţiei de funcţionare, Astra Asigurări avea 1,8  mi­lioane de clienţi şi 2,5 mi­lioane de contracte. La în­ceputul lunii decembrie 2015 Tri­bunalul Bucu­reşti a confirmat starea de faliment a Astra Asi­gurări, însă de­cizia nu este definitivă. Tot atunci Tribunalul a decis numirea KPMG Restruc­turing în funcţia de lichidator provizoriu.

Compania KPMG Restruc­tu­ring a fost numită pe 3 decembrie ca lichidator judiciar provizoriu de către Tribunalul Bucureşti, care a admis cererea Autorităţii de Supraveghere Financiară de des­chidere a procedurii falimen­tului pentru Astra.


Sursa Stire: ZIARUL FINANCIAR