allianz discuta, in germania, preluarea activitatilor gothaer din romania

Grupurile germane Allianz (care deține în România societatea Allianz Țiriac) și Gothaer(care are în România firma omonimă) negociază un acord privind activitățile din țara noastră. Surse din piață au arătat, pentru Capital,că o înțelegere privind preluarea de către Allianz Țiriac a portofoliului Gothaer din România este aproape de a fi parafată.

Allianz Țiriac, cea mai solidă firmă de asigurare din România şi singura care a realizat constant profituri semnificative pe piaţa locală, are şanşe mari să îşi crească portofoliul prin preluarea activităţilor Gothaer din ţara noastră.

Acest lucru se va întâmpla dacă negocierile dintre cele două   grupuri germane, purtate exclusiv la nivel central, se vor finaliza cu o înţelegere.

Mai multe surse din piaţa asigurărilor au arătat, pentru Capital, că discuţiile sunt foarte avansate, unele dintre ele afirmând chiar că s-a ajuns deja la o înţelegere.

Pentru Allianz, preluarea unui jucător de talie mică, cum este Gothaer, nu ar fi un fapt menit să surprindă, având în vedere că grupul şi firma pe care o deţine în România au afirmat în mod repetat că se uită atent la orice oportunitate de dezvoltare care apare pe piaţa locală.

De partea cealaltă, retragerea Gothaer de pe piaţa locală ar putea fi uşor motivată de faptul că nu a reuşit să se impună în topul după prime brute subscrise şi nici nu a obţinut profit în cei peste cinci ani de când activează în România .

Ca şi Axa România înaintea sa -care a încercat să aducă în România produse care au consacrat-o în Europa dezvoltată şi care s-a concentrat foarte mult pe serviciile oferite clienţilor- Gothaer pare că s-a lovit ca de un zid de abordarea românilor, pentru care preţul este în continuare singurul element care contează la alegerea unei asigurări. Gothaer este unul dintre cei mai buni plătitori din piaţă şi una diyre puţinele firme care se concentrează pe serviciile oferite clienţilor.

Gothaer şi-a asumat de la început orientarea către o minoritate a pieţei, în condiţiile în care nu a fost atrasă de zona RCA, cea care aduce peste 50% din primele brute subscrise în România.

Deşi este una dintre cele mai popularizate şi mai inovative companii locale de asigurări, Gothaer abia dacă reuşeşte să se încadreze în top 10 al firmelor locale, deşi în Germania este o companie importantă, cu una dintre cele mai vechi istorii.

În altă ordine de idei, portofoliul Gothaer, format în cea mai mare parte din asigurări CASCO şi asigurări property s-ar potrivi de minune cu noua strategie Allianz Țiriac care, spun sursele Capital, a reuşit să ajungă la o formulă care îi permite să facă profit important din asigurările CASCO.

După primele 9 luni din 2017, Allianz Țiriac ocupa locul al doilea în topul după primele brute subscrise, după City Insurance, cu diferenţa că , spre deosebire  de Allianz Țiriac, City Insurance vinde aproape exclusiv RCA.  

Gothaer, de partea cealaltă, nu apare în top 10 al firmelor de asigurare, însă ocupă această poziţie în topul pe asigurări generale, cu o cotă de piaţă de 1,45%, imediat sub Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor.


Sursa Stire: CAPITAL.RO